Háromszázmilliót kaszál Szetey volt cége

Köztisztviselők tréningeztetésére háromszázmilliós szerződést kötött a Gyurcsány–Bajnai-kormány, ráadásul a Szetey Gábor egykori államtitkár volt cégének adott megbízás 2010. szeptember végéig él. Orbán Viktor kedden bejelentett akcióterve nyomán más külsős szerződésekkel együtt ennek jogszerűségét is vizsgálják – számol be a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet
2010. 06. 10. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg is élő szerződése van a kormányváltás ellenére Szetey Gábor egykori személyügyi államtitkár volt cégének a kancelláriával. Ugyanis 2008. december 11-én – az akkor még Kiss Péter vezette Miniszterelnöki Hivatal alá tartozó személyügyi államtitkárság – egészen 2010. szeptember 30-ig szóló megállapodást kötött a Develor Zrt.-vel. A társaság a 21 hónapi munkáért bruttó 300 millió forintot tehet zsebre, vagyis havi juttatásuk meghaladja a 14 millió forintot. A feladatuk pedig 850-1000 központi közigazgatási tisztviselő és vezető tréningeztetése és kompetenciaértékelése. Orbán Viktor kedden meghirdetett, 29 pontból álló gazdasági akciótervének egyik pontja a külső megbízások felülvizsgálata – olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.