időjárás 23°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Szórták a pénzt: a Lungo Drom vizsgálatot kér az OCÖ ellen

MNO
2010.06.27. 17:48

A Lungo Drom elnöksége nyomatékkal kéri az illetékes kormányzati szervezetet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdasági és pénzügyeinek részletes vizsgálatára.

A Lungo Drom elnöksége kéri, hogy a vizsgálat akadályozza meg a további pénzszórást és károkozást; egyúttal az ügyészséghez fordul mielőbbi részletes feltáró vizsgálatot kérve. A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Szolnokon vasárnap megtartott elnökségi ülésének határozatairól közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Az elnökség egyhangú határozattal ítélte el, hogy megítélése szerint törvénysértő módon összehívott és lebonyolított országos cigány önkormányzati közgyűléseket tartottak az utóbbi időben. Felháborítónak tartja, hogy Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke még mindig szórhatja az állampolgárok pénzét, akkor, amikor a közelmúlt árvízi tragédiái miatt nagyon sok szegény ember – köztük rengeteg cigány család – került egzisztenciális veszélyeztetett helyzetbe. Ilyen körülmények mellett elképesztő arcátlanság az, hogy a három rendkívüli közgyűlésen a balatoni üdülővel kapcsolatos programokat tárgyalták anélkül, hogy ehhez már joguk lenne – írták.

Felháborító, hogy ezeken a „rendkívüli” közgyűléseken több mint 100 millió forintot osztott ki az elnök, se a forrást nem lehetett megismerni, de azt sem tudjuk, hogy milyen céllal történt ez a pénzosztás – áll a Farkas Flórián elnök által aláírt közleményben. A Lungo Drom elnöksége örömmel és a jövőbe vetett bizalommal vette tudomásul Balog Zoltán kinevezését a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár posztjára. Az államtitkár kiemelt feladata lesz a cigányság felzárkóztatásának elősegítése – írták.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.