A halfőző fesztiválon futott össze Simor és Bajnai

Egy asztalnál a volt miniszterelnök és a jelenlegi jegybankelnök. Bajnai Gordon vendége volt Simor András a XV. Bajai Halfőző Fesztiválon. A Sugovica partján az Orbán-kormány egyik miniszterelnök-helyettese is megkóstolta a híres bajai halászlét.

MNO
2010. 07. 11. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1996-ban, az első fesztiválon 400 bográcsban főtt a halászlé Baja főterén. Az ezredforduló évében már kétezerben. A bográcsok száma azóta nem nőtt, nem is lenne hely többnek. A bajai hallé egy óra alatt elkészül, külön tálalják a levet és a húst. Jellegzetessé a hozzá fogyasztott gyufatészta teszi. Idén 20-25 ezren fordultak meg a Sugovica partján.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök Baján nőtt fel, ott is érettségizett. A fesztiválon évek óta részt vesz, korábban maga is főzött. Most egy 100 fős baráti társasággal élvezte a helyi halászlé ízét.

- Megfogadtam, hogy semmilyen komoly témáról nem nyilatkozom hosszú ideig, hiszen az elmúlt egy évben megmutattam, hogy mit gondolok a kormányzásról. Most mások kaptak bizalmat, nekik kell ezt megmutatni. Jár nekik a türelem és bízom benne, hogy az ország érdekében sikeresen teszik majd a dolgukat. Én most pihenek, és a családommal vagyok meg a barátaimmal – nyilatkozta a hírTV-nek Bajnai Gordon.

Bajnai Gordon vendége volt idén Simor András jegybankelnök is. Simor a '90-es években Bajnai főnöke volt három évig. Kettejük viszonyáról a volt kormányfő tavaly úgy nyilatkozott, szakmailag elvált az útjuk, de emberileg megmaradt közöttük a jó kapcsolat.

Navracsics is megkóstolta

A Sugovica partján az Orbán-kormány egyik miniszterelnök-helyettese is megkóstolta a híres bajai halászlét.

- Azt is tudom ez a kötelező kérdés, hogy melyik a legjobb halászlé és Baján azt kell mondani, hogy a bajai. Valójában én a finom halászlét szeretem, a bajai halászlét is ismerem és bízom benne, hogy a legfinomabbakat itt fogom enni – mondta a hírTV-nek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Magyarországon Baján fogyasztják a legtöbb halat, évente fejenként 66 kilót, miközben az országos átlag 3 és fél kiló. Az idei fesztiválon 12 tonna hal, 600 kiló pirospaprika, 2 tonna hagyma és ugyanennyi gyufatészta fogyott el.

(hírTV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.