Rendőrök és munkaügyesek a Tesco budaörsi központjában + Képek

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) közép-magyarországi szervezete munkaügyi ellenőrzést kezdett a Tesco-Global Áruházak Zrt. budaörsi telephelyén – mondta Gedeon András, az OMMF szóvivője. A helyszínen rendőrök is megjelentek.<br /><br /><strong><a href="/portal/725247">• 700 milliót vettek ki a dolgozók zsebéből? – Nyomoznak a Tescónál</a></strong>

MNO
2010. 07. 20. 19:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gedeon András ismertette: az OMMF Közép-magyarországi Munkaügyi Felügyelősége egy szakszervezeti és egy egyéni bejelentés alapján kezdte meg a vizsgálódást, amely egy-két hétig tarthat. A bejelentésben a munka- és pihenőidő, valamint a szabadságok kiadása kapcsán fogalmaztak meg kifogásokat – mondta a szóvivő. Az ellenőrzések során kitérnek a nyilvántartások vezetésére is, kapcsolódóan a sajtóban megjelent találgatásokhoz, amelyek szerint a Tesco nem fizette ki a munkaidő-beosztástól eltérő munkavégzésért járó béreket – fogalmazott Gedeon András.


Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, csalás miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást, az áruház központjában a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében nyomozati cselekményeket hajtanak végre. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a telephelyre több civil ruhás ember ment be, köztük rendőrök is.


A múlt héten a Magyar Nemzet azt írta: dolgozói béréből akár hétszázmillió forintot csalhatott el a Tesco-Global Áruházak Zrt., mivel nem fizették ki a rendkívüli munkavégzés esetén járó pótlékokat. A Tesco ugyanakkor azt közölte: munkavállalóit minden esetben jogszerűen alkalmazza, és bérüket, illetve a pótlékokat időben megfizeti.




Fotók: Székelyhidi Balázs/Magyar Nemzet


(MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.