„Simor a dupláját keresi annak, amit amerikai kollégája”

A kormány úgy próbálja rendezni a Magyar Nemzeti Bank elnökének és dolgozóinak fizetését érintő kérdést, hogy sem a hazai, sem az uniós szabályokat ne sértse meg – jelentette ki a miniszterelnök szóvivője.<br /><br /><a href="/portal/724830" target="_blank"><strong>• „Simor Andrást ki kell rúgni”</strong></a>

MNO
2010. 07. 14. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai kormányülésen a kabinet megvizsgálja az Európai Központi Bank levelét, melyet a frankfurti székhelyű intézmény a Magyar Nemzeti Bank elnökének és dolgozóinak fizetéséről írt – jelentette ki Szijjártó Péter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. A miniszterelnök szóvivője szerint a kabinet úgy próbálja rendezni a kérdést, hogy sem a magyar, sem a nemzetközi, uniós jogszabályokat ne sértse.

Emlékeztetett: amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a bruttó havi 2 millió forintos plafont a közszférában, azt a társadalmi szolidaritás jegyében tette. Felhívta a figyelmet: Simor András jegybankelnök keresete negyvenszerese a magyar átlagfizetésnek, és duplája az amerikai jegybankelnök fizetésének.

(hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.