Sukoró-ügy: nem tűrték az ellenkezést

<p>A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési (ITDH) Zrt.-vel is összerúgta a port Sukoró-ügyben a Gyurcsány-kabinet, mivel az állami cég nem tartotta kívánatosnak a kaszinókomplexum felépítésének közpénzből történő támogatását. A cég ellenszegülő vezetőjét januárban leváltották, az új, múlt héten eltávolított menedzsment pedig még ügyészségi kérésre sem volt hajlandó átadni a sukorói dokumentumokat a nyomozó hatóságnak.</p>

Magyar Nemzet
2010. 07. 21. 3:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint a külföldi beruházók hazánkba telepedéséért dolgozó, állami tulajdonban lévő társaság üzleti titokra hivatkozva tagadta meg az együttműködést a Központi Nyomozó Főügyészséggel, így kérésre sem adta át a kaszinókomplexum megvalósíthatósági tanulmányát. A sukorói üggyel kapcsolatban a több vezetőváltáson átesett ITDH volt vezérigazgatója, Rétfalvi György a lap megkeresésére tegnap arról számolt be, hogy komoly szakmai viták alakultak ki a társaság, illetve a gazdasági tárca vezetői – ezen belül Varga István miniszter és Mester Zoltán szakállamtitkár – között. Mint mondta, többek között ez vezetett oda, hogy a tárca kikezdte a személyét, majd mindenféle vizsgálatokat rendeltek el a szervezetnél, amelyek eredményére hivatkozva végül idén januárban elbocsátották – írja a szerdai Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat az ügyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.