Egyetemi vesztegetés: továbbra is rács mögött marad Frey Tamás

Meghosszabbította a Pécsi Városi Bíróság a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. pécsi egyetemi vesztegetési ügyben gyanúsított vezérigazgatója, Frey Tamás előzetes letartóztatását.

MNO
2010. 08. 04. 9:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajdu István, a bíróság elnöke szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyanúsított előzetes letartóztatását október 9-ig hosszabbította meg a bíróság, tekintettel arra, hogy esetében fennáll a tanúk befolyásolásának, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésének a veszélye.

Frey Tamást még július elején vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettének és magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) április óta folytat nyomozást a Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben. Összesen huszonhárom ember ellen indult eljárás, közülük kilencen vannak előzetes letartóztatásban.

Az érintettek között van a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, s mások mellett az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének több képviselője is. Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak – különböző beszerzések során – pénzért jogtalan előnyhöz juttattak a három vállalkozást. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.