Hűtlen kezelés: gyanúsított lett Weinek Leonárd

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a főügyészség Weinek Leonárdot, Zugló volt SZDSZ-es polgármesterét – számolt be a köztévé híradója. A nyomozás adatai szerint a volt polgármester 20,6 milliós kárt okozott.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/749429" target="_blank"><strong>• Gyanúsított lehet Weinek is </strong></a><br />

MNO
2010. 12. 20. 11:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja Weinek Leonárdot, Zugló volt szabad demokrata polgármesterét a Központi Nyomozó Főügyészség – tudta meg a Hirado.hu. Az ügyészség szerint Weinek fiktív tanácsadói szerződéseket kötött a vesztegetéssel és más bűncselekménnyel vádolt Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester ismerősével, valamint egyik vádlott-társával. A nyomozás jelenlegi adati szerint Weinek ezzel több mint 20,6 milliós kárt okozott Zuglónak.

A híradó információi szerint az egyik szerződést Gál Györggyel, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt elnökével, a Hunvald-ügy egyik vádlottjával, a másikat pedig a volt erzsébetvárosi polgármester ismerősével kötötte Weinek Leonárd. Az ügyészség Hunvald Györgyöt már augusztusban meggyanúsította hűtlen kezeléssel két, szintén fiktív tanácsadói szerződés miatt.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a televíziónak nyilatkozva elmondta: „kölcsönösen egymás ismerőseinek, önkormányzati képviselőknek tanácsadói szerződéseket kötöttek. Ezen tanácsadói szerződések 400 ezer forintról szóltak kölcsönösen, és ezek mögött valós teljesítés nem volt.”

A volt SZDSZ-es polgármester megtagadta a vallomástételt és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

(hirado.hu, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.