Lázár fenntartaná a titkosítást, ha szakmai ügyről van szó

A Fidesz frakcióvezetője óva int a volt titkosszolgálati vezetők ügyében rendelkezésre álló dokumentumok minősítésének feloldásától.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796462" target="_blank"><strong>• A Ház dönthet arról, hogy melyik szervezet számít egyháznak</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796309" target="_blank"><strong>• Kémbotrány: hamarosan jogerős döntés</strong></a>

MNO
2011. 07. 11. 13:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadai Ágnes, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn közölte, hogy kezdeményezi a titkosítás feloldását annak érdekében, hogy a közvélemény világosan lásson „a harmadik köztársaság történetének legsúlyosabb államellenes bűncselekményével összefüggő gyanúsításokban”.

Lázár János Fidesz-frakcióvezető az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre sajtótájékoztatóján azt mondta, hisz a védőügyvédeknek, és idézte Zamecsnik Pétert, Laborc Sándor ügyvédjét, aki közölte, az ügy nem politikai, hanem szakmai jellegű. Ha valóban szakmai ügyről van szó – folytatta a frakcióvezető –, és az ügyészség, a nyomozó hatóság, a különböző nemzetbiztonsági szervek a titkosítás fenntartását javasolják, akkor ő óv attól, hogy ezt feloldják.

Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány korábbi titokminiszterét és Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kémkedéssel, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség. Szilvásyt és Laborcot szabadlábra helyezte a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa, Galambos Lajost pedig házi őrizetbe. A nemzetbiztonsági bizottság korábbi ülésén az üggyel kapcsolatban elhangzottakat 2089-ig titkosították.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.