Bármikor jöhet az ügyészségi idézés

A Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) kedden délután megérkezett az a dokumentum, amelyben a Legfőbb Ügyészség hivatalosan is tájékoztatta a nyomozó hatóságot, hogy az Országgyűlés felfüggesztette a sukorói ingatlanberuházásban gyanúsítottként kihallgatható Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök képviselői mentelmi jogát – értesült a Magyar Nemzet. A parlament múlt hétfői döntése nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség eljáró ügyésze ettől kezdve tetszés szerint küldhet idézést a szocialista párti politikusnak, akire a büntetőeljárás szempontjából már ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint bármelyik állampolgárra.

Magyar Nemzet
2011. 09. 22. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc ellen még 2009 októberében a Lehet Más a Politika jelenlegi országgyűlési frakciójának vezetője, Schiffer András tett feljelentést. Az ellenzéki politikus feljelentésében arra hivatkozott, hogy a sukorói King’s City-beruházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítésekor megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket. A Központi Nyomozó Főügyészség a legfőbb ügyészen keresztül azzal kérte a korábbi miniszterelnök védettségének megvonását, hogy Gyurcsány Ferenc hivatali visszaéléssel gyanúsítható a sukorói kaszinóberuházás miatt indított nyomozásban – olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.