Vizsgálják Ormai lemondatását

Péntek reggel rendkívüli ülésen tárgyalja az Ormai-ügyet a Somogy Megyei Területi Választási Bizottság – tudtuk meg Rozsos Istvántól. A testület elnöke közölte azt is, döntést hoznak arról, hogy tesznek-e feljelentést közokirat-hamisítás miatt.

Magyar Nemzet
2011. 09. 23. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes, Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke munkatársával múlt szerdán személyesen juttatott el egy beadványt a területi választási bizottsághoz, amelyben jelezték: a mellékelt nyilatkozat értelmében Ormai István lemondott mandátumáról. A politikus 2010 őszén az egyesület színeiben jutott be a megyei közgyűlésbe, tavasszal azonban kilépett a szervezetből, de függetlenként megtartotta képviselői tisztségét.

A Gyeneseiék által beadott lemondó nyilatkozat a rajta szereplő dátum szerint 2011. szeptember 12-én keletkezett. A dokumentum érdekessége, hogy azon két tanú is szerepel, egyikük éppen Gyenesei István. Múlt pénteken Ormai aztán azzal fordult a területi választási bizottsághoz, hogy ő a mandátumáról nem mondott és nem is mond le. Leszögezte, a lemondó nyilatkozatot valóban aláírta, de nem 2011. szeptember 12-én, hanem tavaly októberben presszió alatt, ám akkor még nem szerepelt rajta dátum.

Részletek a Magyar Nemzet 2011. szeptember 23-i számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.