15 milliárdnyi vagyon érkezett haza

Tizenötmilliárd forintot vonzott haza szeptember végéig az év elején életbe lépett offshore-amnesztia – olvasható a Magyar Nemzetben.

PR
2011. 11. 22. 4:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember végéig több mint másfél milliárd forintnyi adóbevételt hozott a jogszabály – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A passzusok szerint ha az üzletember hazahozza a külföldről származó vagy offshore cégben, külföldi bankszámlán tartott vagyonát, és az összeg után itthon tízszázalékos adót fizet, úgy a pénz eredetét sem a honi adóhatóság, sem az igazságszolgáltatás nem firtathatja.

Az adóbevételi adatból arra is következtethetünk, hogy a külföldi érdekeltségekkel bíró magyar pénzemberek több mint 15 milliárd forintot hoztak haza. A KPMG adótanácsadó cég igazgatója, Nink Gabriella szerint szinte bizonyos, hogy a visszahozott összegeket újabb befektetésekre fordítják a vagyonok tulajdonosai. A kérdés csak az, hogy az üzletemberek itthon vagy külföldön kívánják fialtatni értékeiket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.