Újabb rendőr gyanúsított a Tesco-botrányban

Újabb rendőrt gyanúsítanak azzal, hogy személyes adatokat kért le a rendőrségi adatbázisból tescós szakszervezeti vezetőkről – értesült a Magyar Nemzet.

PR
2011. 11. 17. 4:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár két gyanúsítottja van a tescós megfigyelési ügynek, a második szintén rendőr. Az ügy miatt már felmentett T. Zsolt törzszászlós után S. Krisztián törzszászlóst is hivatali visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség, mert saját azonosítóját használva adatokat kért le a rendőrségi adatbázisból a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) vezetőiről – tudta meg a lap a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől. Skoda Gabriella elmondta, azt egyelőre nem tudni, a rendőröknek ki adta a megbízást, és kinek adták át a személyes adatokat. Azt viszont igen, hogy az adatok eljutottak a Tesco belső biztonsági szolgálatához.

A KDFSZ számos kényes ügyben, elsősorban a Tescónál ki nem fizetett juttatások ügyében vállalta a dolgozók védelmét. A Magyar Nemzet februárban számolt be arról, hogy megfigyeltették a KDFSZ vezetőit és tagságát, és környezettanulmányt készíttettek róluk. A munkaügyi bíróság szerdán jogerősen is kimondta, hogy a multinacionális vállalat jogellenesen küldte el az egyik megfigyeltetett érdekvédőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.