Államellenes bűncselekmény gyanúját bizonyítják a dokumentumok

Bizonyítják az államellenes bűncselekmény gyanúját azok a dokumentumok, amelyek a kémbotrány néven elhíresült eljárásban a nyomozó hatósághoz kerültek.

PR
2011. 12. 01. 5:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap információi szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) olyan bizonyító erejű dokumentumokkal rendelkezik, amelyek igazolják, hogy a Gyurcsány-kormány idején az akkori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egyes vezetői tudtával a magyar elhárítás kényes adatai kerültek orosz kézbe.

Mint írják, a BKÜ október végén befejezte az eljárás iratainak ismertetését, és várhatóan december végére összeállítja a Fővárosi Bíróságnak továbbítandó vádiratot. Az ügy részletei 2040-ig minősített nemzeti adatot képeznek, ezért a nyomozó hatóság eddig nem kommentálta a nyilvánosságra került információkat.

Ismert, a katonai ügyészség a június 28-án kirobbant ügyben kémkedéssel gyanúsította meg Galambos Lajost, az NBH korábbi főigazgatóját, három nappal később felbujtás gyanújával hallgatta ki Szilvásy György egykori titokminisztert, július 1-jén pedig a főigazgató hivatali utódját, a bűnpártolással meggyanúsított Laborc Sándort.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.