Juhász Ferencnek csak kérnie kell + Videó

A szocialista Juhász Ferenc és a fideszes Horváth Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek a mentelmi bizottság.

PR
2011. 12. 20. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint Horváth Zsolt esetében egyhangú döntés született, míg a volt honvédelmi miniszter mentelmi jogának felfüggesztését javasoló indítványt 6-2 arányban támogatták. Ismert, Juhász Ferenc nem jelent meg az ülésen, de küldött egy levelet, amelyben azt írja, ártatlan, de hajlandó az igazságszolgáltatás előtt megmagyarázni a történteket – számolt be a helyszínről a Hír TV tudósítója.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról, hogy az ügyészség kikérte Juhász Ferenc mentelmi jogát, s amennyiben az Országgyűlés megszavazza annak felfüggesztését, a volt honvédelmi minisztert hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgathatják ki az úgynevezett luxuslakásügyben. Budai Gyula azért jelentette fel Juhász Ferencet, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hozzájárult ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át minisztériumi felső vezetőknek és tábornokoknak.

A testület ülésének napirendjén szerepelt még Simor András vagyonnyilatkozatainak tárgyalása, ám a jegybank elnöke a monetáris tanács ülése miatt nem tudott eljönni. Erről levélben tájékoztatta a bizottságot, vele egy későbbi időpontot egyeztetnek – mondta el Rubovszky György. A Hír TV tudósítójának információi szerint Simor meghallgatására csak tavasszal kerülhet sor.

A bizottság ülésén döntöttek továbbá Pócs János fideszes képviselő mentelmi jogáról is egy magánvádas ügy kapcsán. A döntés értelmében Pócs megtarthatja mentelmi jogát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.