Titkolózik a Debreceni Egyetem rektora

A Debreceni Egyetem (DE) rektora, Fábián István, ígéretével ellentétben nem tájékoztatott arról, hogy az intézmény vezetői közül ki mennyi jutalmat kapott.

TK
2011. 12. 16. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 350 millió forint jutalmat kaptak az egyetem vezető állású dolgozói 2011-ben, ezen az összegen csaknem félezren osztoztak. Jubileumi jutalomként közel 219 millió, kitüntetéssel járó juttatásként 32,6 millió forintot fizettek ki, a nyugdíjba vonulókat összesen 78 millió forinttal jutalmazták, egyéb jogcímen pedig több mint 25 millió forintot folyósítottak. Ezek az adatok közérdekűnek minősülnek.

Fábián István először ígéretet tett, majd megtagadta a kért adatokat tartalmazó lista kiadását. Véleménye szerint ezek az adatok személyes adatok, így az érintettek hozzájárulása nélkül nem adhatja ki a kért papírokat.

A lap kérdésére Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szóvivője azt mondta, hogy az adatokat kötelező kiadni, ha ezt az adatgazda megtagadja, bíróság kötelezheti az adatok kiadására – írja a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.