Tovább nyomoznak az adonyi Magtárház-cégháló ügyében

Gráf József jobbkezének, Margittai Miklósnak, az MVH korabeli elnökének lányai is megtalálhatók az ügyészségi vizsgálat alatt álló, az adonyi Magtárház Kikötő Kft.-t felépítő cégek hálójában – tudta meg a Magyar Nemzet.

WL
2011. 12. 20. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az adonyi Magtárház Kikötő Kft. esetében az ügyészség több mint 660 millió forint értékben elkövetett hűtlen kezelés gyanújával vádemelési javaslattal zárta a nyomozást. A Magyar Nemzet azóta rámutatott, hogy ennél az összegnél jelentősen nagyobb tételek mozogtak adózatlanul a céghálóban. A Nemzeti Nyomozó Iroda ezt követően közölte, az ügyben folytatják a nyomozást.

Gráf József volt agrárminiszter annak idején Margittai Miklóst nevezte ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal élére, akinek legfőbb feladata az volt, hogy teremtse meg a hazai gabonatárolás lehetőségét, s ennek a programnak a része volt az adonyi magtárház is.

Ehhez a beruházáshoz az állami kézben lévő Magyar Fejlesztési Bank tízmilliárd forintos hitelt nyújtott. A törlesztőrészletek fizetésével elmaradozó cégnek mára több mint 11 milliárd forintot kellene visszafizetnie. Az ügyletben részt vevő egyes cégek több száz millió forinthoz is juthattak, mégpedig értékelhető ellenszolgáltatás nélkül, amit a szerződések és a nyomozati anyagok is bizonyítanak. További érdekessége a közpénzből megvalósított beruházásnak, hogy az MVH volt elnökének mindkét lánya részt vett benne – írja a keddi Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.