Verók kicsinek tartja a termet, de az ingatlant egy forintért is eladhatta volna

Vallomást tett és ártatlannak vallotta magát Verók István volt terézvárosi szocialista polgármester hétfőn a Fővárosi Bíróságon.

NT
2011. 12. 05. 11:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verók István szerint a VI. kerületben sok műemléknek nyilvánított ház található, amelyek felújítására nem volt pénz. A 150 milliós vételárat megfelelőnek tartja az egykori szocialista polgármester, állítja, akár egy forintért is értékesíthették volna az ingatlant. A legjobb ajánlatot fogadták el – tette hozzá.


A 12 egykori MSZP-s és SZDSZ-es önkormányzati képviselő és Verók István is arca kitakarását kérte a tárgyalás során – elmondásuk szerint már nem közszereplők, és kicsi a tárgyalóterem mérete.

A Magyar Nemzet birtokában lévő vádirat alapján a VI. kerület korábbi szocialista polgármestere és az őt támogató balliberális önkormányzati képviselők tudták, hogy kárt okoznak az épület eladásával. A Fővárosi Bíróság az elsőrendű vádlott Verók István mellett tizenkét MSZP-SZDSZ-es önkormányzati képviselőt, közöttük Fürst György volt alpolgármestert, Kékesi Tibor korábbi országgyűlési képviselőt, továbbá két jelenlegi VI. kerületi testületi tagot, Hatvani Csaba és Tóth György társtetteseket idézte be a mai tárgyalásra – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.