Még a nyáron ítélet születhet a Kolompár-perben + Videó

Még a nyári ítélkezési szünet előtt, július 15-öt megelőzően megszületik az elsőfokú döntés Kolompár Orbán és társai perében.

NT
2012. 05. 22. 4:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori elnöke és nyolc társa ellen még 2009-ben indult büntetőper, majd újabb vádiratok benyújtása után az eljárásban három ügyet egyesítettek – írja a lap. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, illetve a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség.

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a további tárgyalásokat Kolompár László másodrendű vádlott nélkül tartják majd meg. „A Kolompár László ellen kiadott elfogatóparancs eddig nem vezetett eredményre, most is ismeretlen helyen tartózkodik” – mondta a bírónő.


Véleménye szerint a per lefolyását illetően nincs jelentősége a másodrendű vádlott eltűnésének, ugyanis a szökésben lévő Kolompár László és családja nélkül is megszülethet az elsőfokú ítélet. Kolompár László korábban megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat és megszökött. Az április 4-i tárgyaláson emiatt nem jelent meg a Kecskeméti Törvényszéken. Ezután elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Kolompár László ellen egyébként nem ez az első ilyen eljárás, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2011. június 14-én már egyszer elrendelte a letartóztatását, miután több alkalommal nem jelent meg a kitűzött tárgyaláson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.