Megkezdődött a „számlagyártók” pere + Videó

Megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken kedden annak a 32 vádlottnak a pere, akik csaknem kétmilliárd forint összegben bocsátottak ki, illetve használtak fel fiktív számlákat.

NT
2012. 05. 29. 14:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A perben hét vádlottat – közöttük hetedrendű vádlottként Gyenes Leventét (Gyömrő 2000 Kör), Gyömrő polgármesterét – bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádol az ügyészség.


A vád szerint a bűnszervezet hat fiktív gazdasági társaságot hozott létre. A bűnszervezet irányítója a gazdasági tevékenységet nem végző társaságok nevében számlákat bocsátott ki.

A megrendelők a számlákat beállították a könyvelésükbe, és ennek alapján kevesebb áfát fizettek be a központi költségvetésbe, illetve jogtalanul igényeltek vissza áfát; ez utóbbi összege meghaladta a 400 millió forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.