Ötmilliárd forint után nyomoz a rendőrség

Ötmilliárd forintos hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a BRFK az Aegon nyugdíjpénztárral szemben.

TK
2012. 05. 19. 1:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indított nyomozást a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya az Aegon Magyarország önkéntes és magánnyugdíjpénztárral szemben Gaál Szabolcs Barna, a Kehi elnöke feljelentése alapján – tájékoztatta a lapot a nyomozást elrendelő Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Skoda Gabriella elmondta, hogy a Gaál Szabolcs Barna által megjelölt két másik cég, az Erste és az AXA önkéntes és magánnyugdíjpénztár ügyében hatáskör és illetékesség okán a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség dönthet – írja a Magyar Nemzet.

Rendkívül drága és felesleges kísérlet volt a magán-nyugdíjpénztári rendszer bevezetése, a felesleges működési kiadások és az elmaradt haszon együttes összege 850 milliárd forintot tesz ki – mondta Selmeczi Gabriella és Gaál Szabolcs Barna, akik a magánnyugdíjpénztárak működésének átfogó elemzéséről számoltak be. Bővebben>>>


További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.