Vádat emelnének a polgármester ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) a volt sárpilisi polgármester ügyében folytatott nyomozást.

LM
2012. 05. 08. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Farkas Kinga elmondta: a TMRFK nagyobb értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt javasolja a vádemelést a Tolna Megyei Főügyészségnek. A sajtóreferens a bűncselekményről nem közölt részleteket.

Az ügyben a sárpilisi képviselő-testület tett feljelentést 2010-ben. Figler János (Fidesz–KDNP), a 700 lakosú település 2010-ben megválasztott polgármestere közölte: az eljárás egyik gyanúsítottja Hegedűs János, a község korábbi, független polgármestere.

Figler János elmondta: a feljelentést azért tették, mert olyan számlákat találtak, amelyek mögött nem volt teljesítés, illetve amelyeket a korábbi faluvezető állított ki vállalkozóként az önkormányzatnak rendezvényszervezésről. Közlése szerint eltűnt több, önkormányzati tulajdonú hangtechnikai berendezés is; a jelenlegi faluvezető szerint 5-6 millió forint kár érte az önkormányzatot.

Az MTI kereste Hegedűs Jánost, de sem Sárpilisen, sem korábbi őcsényi otthonában nem volt elérhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.