A III. kerület volt kapitányát hallgatnák ki

Titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem tett részletes vallomást Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályvezetője.

tt
2012. 06. 11. 2:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint a rendőrségi korrupció felszámolására indított fedett nyomozás érdekében helyezték át korábban a III. kerületi kapitányt. Markó Attilát a közelmúltban kirobbant, főtisztek letartóztatását eredményező vesztegetési botránnyal összefüggésben ki is hallgathatják, és akár elöljárói intézkedés elmulasztása miatt eljárás alá vonhatják. Az ezredes az óbudai kapitányság éléről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közbiztonsági helyettese lett, vezetői megbízását május 8-án vonták vissza.

Labanc Ferenc, a BRFK egykori kiemelt operatív főnyomozója a Hír TV Célpont című műsorában arról beszélt, hogy az óbudai rendőrség bűnügyi részlegének vezetői mellett a BRFK kábítószer-ellenes egységeinek irányítói is képbe kerülhetnek, de az sem zárható ki, hogy felsőbb szinteken tudhattak arról, hogy rendőri védelem alatt tevékenykedhet egy alvilági személy.

Labanc megjegyezte, legalább 10–12 éven keresztül zavartalanul szervezhette szórakozóhelyein a drogterjesztést V. László a Hajógyári-szigeten lévő mulatóiban. Az exnyomozó egyébként találkozott is az éjszakai életben Vizónak becézett, Budapesten negyven mulatóban érdekelt vállalkozóval, akire már a kilencvenes évek elején is ukrán testőrök vigyáztak.

Tóth Gábor 2007 és 2010 között vezette a BRFK-t, a Hír TV kérdésére azonban nem kívánt nyilatkozni a főtiszteket érintő korrupciós üggyel összefüggésben, csak annyit mondott, hogy szomorú a történtek miatt. A Hír TV-nek Hopka védője, Zsurkán Béla elmondta, hogy ügyfele azért nem tett részletes vallomást gyanúsítotti kihallgatásakor, mert titoktartási kötelezettsége van, és addig nem beszélhet az általa ismert körülményekről, amíg a titokgazda erre engedélyt nem ad. A Hír TV egyébként úgy tudja, hogy Hopka más alvilági személyekkel is nagyon jó kapcsolatot ápolt.

A teljes cikket a Magyar Nemzet hétfői számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.