Baleset-megelőzési kampánynapot tart a MÁV

A MÁV közleménye szerint a vasút–közúti kereszteződésekben évente 40 súlyos – köztük 20 halálos kimenetelű – baleset történik.

TK
2012. 06. 08. 6:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV közleménye szerint a vasút–közúti kereszteződésekben évente 40 súlyos – köztük 20 halálos kimenetelű – baleset történik. A vasúttársaság és a rendőrség minden évben igyekszik közös akciókkal felhívni a közúton közlekedők figyelmét arra, hogy odafigyeléssel minden vasútátjárós baleset megelőzhető. A rendhagyó biztonsági kampányokban egy-egy közlekedésben részt vevő csoportra koncentrálnak. Ezúttal elsősorban a gyalogosokat és a kétkerekű járművek vezetőit szólítják meg.

A Balaton déli partján – Siófokon, Balatonlellén és Balatonfenyvesen – a heti rendszerességű MÁV Vasútbiztonsági Roadshow első állomásain a gyalogosok és a biciklisek vasúti átjárókon való átkelését ellenőrzik a MÁV és a rendőrség munkatársai. A közlekedők figyelmét többnyelvű szórólap segítségével is felhívják arra, hogy a vasúti útátjárókban történő tragédiák fokozott figyelemmel, kellő körültekintéssel elkerülhetők.

A vasúttársaság szakemberei kitelepülnek az alsóörsi Harley–Davidson Open Road Fest pénteki Poker Run motoros túrájára. Az eplényi vasúti átjáró mellett színes programokkal várják a motorosokat, egyebek közt sorompólimbóval és más ügyességi feladatokkal, szemléltetve a vasúti átjáróba való szabálytalan behajtás kockázatait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.