CET: kiemelt nyomozás

Már a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz a napokban a főváros birtokába került, CET-ként emlegetett, csaknem 9 milliárd forintos beruházásnál – értesült a Magyar Nemzet.

2012. 07. 27. 2:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nincs gyanúsított a hűtlen kezelés megalapozott gyanújával zajló CET-nyomozásban – közölte a Magyar Nemzettel Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Elmondta: a fővárosi önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett tavalyi feljelentése és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata alapján gyűjtötték és értékelik az adatokat.

A lap információ szerint a 2011 áprilisában a Fővárosi Főügyészség által elrendelt nyomozás dokumentumait tavaly ősszel adta át a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Legfőbb Ügyészség a Demszky-korszak legnagyobb PPP-konstrukcióban – közpénz és magántőke bevonásával – indult fejlesztésénél felvetődött bűncselekmény kiemelkedő jelentősége, tárgyi súlya és a feltételezett elkövetők személyi köre miatt jelölte ki az főügyészséget a büntetőeljárás lefolytatására.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.