Átszervezéssel a korrupt rendőrök ellen?

Augusztusban még a helyükön maradnak azok a szakemberek, akik a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaiként járnak el a kilencvenes évek leszámolásainak vizsgálatában.

NT
2012. 08. 13. 3:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyanazok a szakemberek folytatják a Portik Tamás vállalkozó és társai ügyében zajló vizsgálatot a Nemzeti Nyomozó Irodán (NNI), akik korábban is – tudta meg a Magyar Nemzet. A rendőrség a múlt héten bejelentett átszervezése az NNI szervezett bűnözés elleni, illetve gazdaságvédelmi főosztályát jelenleg még nem érinti, ők augusztus 31-ig a helyükön maradnak. A napokban csak a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni főosztályának szervezett bűnözés elleni osztálya szűnt meg jogutód nélkül – közölte a lappal a Belügyminisztérium részéről Samu Attila miniszteri főtanácsos. Az NNI említett szervezeti egységeit a korábbi terveknek megfelelően a Készenléti Rendőrségbe integrálják.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az érintett csoportok dolgozóinak egy része hasonló feladatokat lát el a jövőben, mint korábban, és a belső átalakítás a folyamatban lévő nyomozásokat sem fogja hátráltatni. A lap információi szerint a nemrég kirobbant rendőrségi korrupciós botrány vizsgálatakor a döntéshozók úgy gondolták, az említett egységek munkatársai közül jó néhányan haszonélvezői lehettek a történteknek.

A teljes cikket a Magyar Nemzet hétfői számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.