Egyesítik a Verók-pereket

Magyarország legnagyobb ingatlaneladási büntetőperévé alakul a Verók István, Terézváros volt MSZP-s polgármestere és társai elleni eljárás.

WL
2012. 09. 13. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék ugyanis egyesíti a VI. kerületi ingatlanügyekben indult büntetőeljárásokat, és megvárja a következő hónapokban várható újabb vádemeléseket. Ezt a Verók-per szerdán decemberre napolt tárgyalásán jelentette be Tóth Erzsébet bíró. Ennek nyomán csaknem száz terézvárosi ingatlan, közöttük a világörökségi területen álló Andrássy úti paloták áron aluli eladása miatt indított, több szálon futó nyomozások egyesülhetnek a várhatóan december harmadikán folytatódó eljárásban.

A Fővárosi Főügyészség képviselője jelezte: augusztus végén kapták meg az újabb vádemelési javaslatot, amelyről várhatóan még szeptemberben döntenek. A BRFK-n lezárt nyomozás adatai szerint a volt MSZP–SZDSZ-es politikusok és segítőik 2,3 milliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak az Andrássy út 3. szám alatti épület és csaknem kéthektárnyi tetőtér eladásával, illetőleg az Andrássy út 8., 52. szám alatti paloták elcserélésével. A Magyar Nemzet úgy tudja, novemberben folytatódik a vádemelés, a balliberálisok kártételének mértéke pedig akár tízmilliárdosra nőhet.

 

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.