Gyöngyöspatai jobbikos álmerénylet?

A rendőrség szerint kizárt, hogy valóban rálőttek a gyöngyöspatai polgármesterre – derül ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság határozatából.

2012. 09. 27. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig hiányzik az egyik vas tartócső a gyöngyöspatai polgármesteri hivatal épületéről. A rendőrök vágták ki a helyéről még tavaly novemberben, miután a rúdon állítólag golyó ütötte lyuk volt látható. Juhász Oszkár jobbikos gyöngyöspatai polgármester november 28-án késő este jelentette be a rendőrségen, hogy miután az udvar felé kilépett a hivatalból, valaki két lövést adott le rá. Előzőleg testületi ülést tartottak az épületben, már mindenki távozott, de a polgármester – elmondása szerint – még visszatért, hogy számítógépén ügyeket intézzen. Ekkor történt az állítólagos eset. A rendőrség nyomozást indított, és arra a megállapításra jutott, hogy a merénylet valójában nem történhetett meg.

A Hír TV birtokába jutott, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által kiadott határozatban szó szerint az olvasható: Juhász Oszkárra „az általa megadott helyen és időben lőfegyverből célzott lövést nem adtak le, sérelmére az eljárás megindításának alapjául szolgáló emberölési kísérlet bűntettét nem követték el”. A dokumentum úgy folytatódik, hogy a polgármester „egy beállított, megrendezett helyszínnel próbálta meg annak a látszatát kelteni, hogy bűncselekmény sértettjévé vált”.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.