Utasítás a Legfőbb Ügyészségtől

A MÁV Informatika Zrt.-nél elrendelt nyomozás folytatásáról intézkedett a Legfőbb Ügyészség.

KG
2012. 09. 27. 8:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, több mint két évig tartó nyomozás eredményeként a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya májusban hűtlen kezelés, orgazdaság és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt a MÁV Informatika tizennégy volt vezető tisztségviselőjével szemben tett vádemelési javaslatot a Fővárosi Főügyészségen.

A nyomozás Hónig Péter akkori közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter visszaélésekről tett feljelentése alapján indult. A rendőrség gyanúja szerint a cég vezető beosztású tagjai indokolatlan szerződéseket kötöttek különféle vállalkozásokkal, s ezek képviselői tízmilliós összegeket vettek fel az el nem végzett munkákért. A MÁV Informatikánál mindemellett több személyt tényleges munkavégzés nélkül foglalkoztattak és fizettek, illetve a társaság vezetői olyan külföldi, szakmainak nevezett utazásokon vettek részt, amelyek valódi célja magánjellegű volt. A vállalatot összesen nyolcvanmillió forint vagyoni hátrány érte a rendőrség szerint.

További részletek a csütörtöki Magyar Nemzetben.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.