időjárás 15°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Folytatódhat Kolompár ügye a bíróságon

2012.11.10. 03:00

A napokban megérkezett a Kecskeméti Törvényszékre a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezése Kolompár Orbán büntetőügyében.

Tájékoztatása szerint, mivel kiemelt jelentőségű ügyről van szó, ezért három hónapon belüli időpontra tárgyalást kell kitűzni, és két tárgyalás között sem telhet el több három hónapnál. Ez azt jelenti, hogy akár már decemberben, de legkésőbb januárban másodfokon folytatódhat az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori vezetőjének és társainak büntetőpere.

Emlékezetes, első fokon a Kecskeméti Városi Bíróság júliusban egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a volt OCÖ-vezetőt jogosulatlan gazdasági előny megszerzéséért és az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértéséért. Ugyanis Kolompár Orbán, a felesége, illetve a jelenleg is szökésben lévő Kolompár László a Kiskunmajsai Cigány Érdek-képviseleti Szervezeten keresztül körülbelül kétszázmillió forintnyi, a cigányság felzárkóztatására szánt hazai és uniós támogatást használt fel jogosulatlanul.

Egy másik vádpont szerint Kolompár Orbán 2004-ben csaknem tízmillió forintot vett ki az OCÖ kasszájából, s azzal sajátjaként rendelkezett, ám ezen vád alól az elsőfokú bíróság felmentette.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.