Zárolták V. Lászlóék vagyonát

Jóval több, mint egymilliárd forintos elkövetési értékben zárolta a bíróság az előzetes letartóztatását nehezen viselő vállalkozó és egy egykori egyenruhás vagyonát.

BuL
2012. 12. 19. 3:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június óta összesen legalább egymilliárd-százhúszmillió forint értékben zárolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) nyomozási bírája a rendőrségi vesztegetési botrányban gyanúsított V. László, valamint a vele együtt rács mögé helyezett egykori főtisztek vagyontárgyait, vagyoni jogait – tudta meg a Magyar Nemzet. Fazekas Géza, az eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője a lap írásban eljuttatott kérdéseire válaszolva arról is tájékoztatott: az egyes érintettek esetében az összegeket a bíróság nem a zár alá vett vagyon értéke, hanem a vélelmezett bűncselekményekhez köthető elkövetési érték alapján állapította meg. Szavai szerint a terheltekhez köthető összegek között több gyanúsított vonatkozásában átfedések vannak, amelyek az együtt és külön-külön megvalósított bűncselekményeket vizsgálva határolhatók el.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként.

V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A „fekete sereg” vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban többet is elmondott.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített.

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

Elképzelhető, hogy valóban voltak olyan emberek, akiket bántalmaztak, esetleg a Dunába is dobhattak a hajógyári-szigeti szórakozóhelyek biztonsági őrei, ezért sértettek és tanúk jelentkezését várják.

A zár alá vételekről hozott intézkedések V. László mellett érintik H. Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztály speciális bűncselekmények elleni osztálya volt vezetőjét, G. Imrét, a szervezett bűnözés elleni főosztály egykori vezetőjét, K. Tamást, a BRFK közrendvédelmi főosztályának korábbi első emberét és K. Attilát, a fővárosi rendőrség bűnügyi információs főosztálya azóta felmentett nyomozóját is.

Mint ismeretes: a KNYF az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozót és a volt főtiszteket bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel, illetve vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja.

Részletek a szerdai Magyar Nemzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.