Egyedülálló rendszert vezet be a kormány

Európában egyedülálló rendszert vezet be a korrupció ellen a kabinet – írja a Magyar Nemzet.

LM
2012. 03. 21. 4:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körültekintőbbé tenné a szaktárca a jogalkotást: a törvénytervezeteket, jogszabály-módosításokat kidolgozó minisztériumi szakemberek a jövőben azt is elemeznék, hogy a megfogalmazott új rendelkezések teret nyitnak-e a korrupciónak. Az előterjesztések kimunkálóinak egyúttal – a tervek szerint – arra is választ kell adniuk, miképpen zárhatók be az esetleg kinyíló kiskapuk, hogyan szabható gát a vesztegetésnek, írja a Magyar Nemzet. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Szentkirályi-Szász Krisztina a lapnak kiemelte, hogy vizsgálják, az elkészült tervezet milyen hatást gyakorol a költségvetésre, a szociális viszonyokra, jelent-e adminisztratív terhet, fokozza-e az ország versenyképességét.

Még az idén megkezdik működésüket a közszférában az első antikorrupciós felelősök is. A vesztegetések visszaszorításáért küzdő személyek – egyelőre próbaképpen – két minisztériumnál állnak munkába. „Jövő év szeptemberétől minden tárcánál dolgoznak majd korrupcióellenes felelősök, hogy pontosan milyen hatáskörrel és szervezeti rendszerben, azt az idei esztendő tapasztalatai alapján határozzuk meg” – fogalmazott Szentkirályi-Szász Krisztina, aki rögzítette: később minden állami szervezetnél lesznek ilyen szakemberek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.