Munkahelyén csaptak le a főrendőrre a terrorelhárítók

Bilincsben vezették el csütörtökön a BRFK egyik felső vezetőjét. A több hivatalos személyt is érintő őrizetbe vétel hátterében korrupciós bűncselekmények állhatnak.

Gabay Balázs
2012. 06. 01. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezető beosztású rendőröket vettek őrizetbe csütörtökön Budapesten. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) által kiadott közlemény szerint korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás hivatalos személyek, illetve civilek ellen. Az ügy komolyságát jól jelzi, hogy a több helyszínen elvégzett házkutatás és az előállítások a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársainak bevonásával történt.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője az üggyel kapcsolatban annyit jegyzett meg, a széles körű nyomozás érdekére tekintettel semmilyen egyéb tájékoztatást nem kívánnak adni. Az általunk megkeresett Balogh Zoltán (a KNYF Budapesti Regionális Osztályának vezetője) és Horváth Katalin (BRFK, szóvivő) szintén nem kívánt reagálni az ügyre. Fazekas Géza az ígéretét betartva eddig nem jelzett vissza érdeklődésünkre.

A főügyészség közleményének kiadását megelőzően bilincsben vezették el munkahelyéről Kalmár Tamást, a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetőjét – adta hírül a Hvg.hu. A rendőr alezredes egy nemrég a fővárosban elindított közbiztonsági program felelőse volt, tavaly november óta pedig a csepeli lakosok közbiztonságot érintő panaszai miatt főkapitányi biztossá nevezték ki a kerületben. Egyelőre kérdéses, hogy kik lehetnek a letartóztatottak között, és az is, kapcsolatban állhat-e az őrizetbe vétel a májusi vizsgálatokkal, amikor Hatala József országos rendőrfőkapitány korrupció gyanújával több vezető beosztású rendőrt felmentett posztjáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.