Brókerügy: elmaradt szembesítés

Távol maradt tegnap a brókerbotrány néven ismert sikkasztás miatti büntetőper több, a közéletből ismert, haszonélvezőként jegyzett tanúja.

MD
2013. 01. 25. 4:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék őket szembesítette volna azzal a taxissal, aki a vád szerint nekik mint a pénzintézet egykori ügyfeleinek zacskóban szállította az ügy főszereplője, Kulcsár Attila által küldött milliókat. Mások mellett nem jelent meg a tárgyaláson Karl Imre volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Kónya Imre egykori MDF-es honatya, illetve Mudura Sándor nagyváradi vállalkozó sem, akiket a bíróság a per következő fordulójára ismét idézett.

Mint azt az eljáró tanács a korábbi üléseken világossá tette, kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a sikkasztás kapcsán eljáró választott bíróságon keletkezett nyilatkozatoknak, ugyanis a kártérítési ügyek során olyan adatok vetődtek fel, hogy egyes ügyfelek valótlan dokumentumok révén a befektetéseikhez képest jóval nagyobb összeghez juthattak hozzá. Az említett tanúk – köztük a tegnap szintén távol maradt Jung Ádám Róbert, korábbi nevén Galgán István, akinek a választott bíróság csaknem nyolcszázmillió forintot ítélt meg előzőleg – arról is nyilatkozhatnak, hogy befektetett pénzükhöz viszonyítva mekkora kártérítést vehettek át a banktól.

A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.