időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Késik a pótlékok felülvizsgálata

2013.02.25. 03:00

Az egykori kommunista kitüntetések után járó nyugdíj-kiegészítések felülvizsgálata nyáron fejeződhet be – tudta meg a Magyar Nemzet Rétvári Bencétől, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárától.

Az Országgyűlés tavaly nyáron döntött a felülvizsgálatról, a határidő közben lejárt, ám a tárca szerint az átvizsgálandó akták mennyisége, a bizottság körültekintő munkája miatt szükség van a határidő-hosszabbításra, amit majd kezdeményeznek. A felülvizsgálatokat egy ötfős, történészi és nyugdíj-biztosítási szakismerettel bíró testület végzi. Jelenleg a levéltárakkal egyeztetnek, hogy alapos ismereteik legyenek az érintettekről. A grémium tagjai rendszeresen üléseznek, hiszen óriási mennyiségű aktát kell átvizsgálniuk – magyarázta az államtitkár. A nyugdíjiratokat tanulmányozzák, de levéltári vagy más történeti dokumentumot is bekérnek, ha a helyzet ezt indokolja.

További részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.