Megvan a Wieszt-per fontos bizonyítéka

Ráleltek a Fővárosi Törvényszék épületében a Wieszt-per feltehetően egyik legfontosabb bizonyítékára, a korrupcióról készített videofelvételt tartalmazó pendrive-ra.

KG
2013. 02. 20. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap érdeklődésére Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes sajtószóvivője megerősítette a megtalálásról szóló információnkat, ugyanakkor leszögezte: a vádiratot, a nyomozati iratokat, a bűnjeleket átadás-átvételi folyamat keretében, jegyzék alapján adták át bíróságnak. – A KNYF nem felelős a tárgyaláson történtekért, az ügyről pedig bírói szakban kizárólag az FT-nyilatkozhat – szögezte le Nagy Andrea, aki nem reagált Szebeni László hétfői állítására sem, amely szerint a sérült CD-t ők az ügyészségtől kapták.

Póta Péternek, a törvényszék sajtószóvivőjének azonban nem tudta feltenni kérdéseit a lap. Helyette a sajtótitkárság annyit közölt: „a folyamatban lévő büntetőügyben a bűnjelként lefoglalt pendrive jelenleg is a nyomozati iratok között található. A Fővárosi Törvényszék hangsúlyozza, hogy a bűnjeleket minden egyes ügyben, így a jelen esetben is a jogszabályoknak megfelelően kezeli. A bűnjelek őrzésére és tárolására vonatkozó szabályokat maradéktalanul betartja.” A közlemény a bűnjelek nyilvántartásáról nem tett említést.

A vád szerint Wieszt János, Újbuda volt MSZP-s vagyongazdálkodási bizottsági elnöke és két ügyvéd társa csaknem 15 millió forint kenőpénzt vett át helyiségek eladásáért és bérleti jogok átadásáért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.