időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Négy időközi választást is tartanak vasárnap

WL
2013.02.24. 08:34

Négy helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban: Pázmándon és Révfülöpön polgármestert és képviselőket, Csurgónagymartonban és Szabadszentkirályon csak településvezetőt választanak.

A Fejér megyei Pázmándon azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület tavaly november 29-én feloszlatta magát. A választópolgárok két független polgármesterjelöltre adhatják le szavazatukat, a hat képviselői helyért tizennyolcan indulnak, mindannyian függetlenként.

A Veszprém megyei Révfülöpön szintén a képviselő-testület múlt év végi önfeloszlatása miatt tartanak időközi önkormányzati választást. A polgármesteri székért itt három független jelölt indul, a hat képviselői helyre tízen jelöltették magukat, valamennyien függetlenként.

A baranyai Szabadszentkirályon az időközi választásra azért van szükség, mert a korábbi független polgármester tavaly ősszel lemondott, ugyanis olyan állást kapott, amely a tisztségével összeférhetetlen volt. A polgármesteri székért hat független jelölt verseng.

A somogyi Csurgónagymarton korábbi, független polgármestere tavaly december 9-én mondott le posztjáról, egészségi állapotára hivatkozva. A polgármesteri címért hárman indulnak, valamennyien független jelöltek. A négy településen vasárnap reggel hattól este hét óráig adhatják le szavazatukat a helyiek. A választáson érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.