A kormányfő a megbízó személyére kíváncsi

Őrizetbe vette tegnap a rendőrség a Portik család érdekeltségébe tartozó cég két vezetőjét csalás gyanújával.

Magyar Nemzet
2013. 05. 04. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóban forgó cégnek a társvállalkozása az a – szintén Portik-érdekeltségű – Generál Média Sales House Kft., amelynek székhelyén, a fővárosi Galamb utca 4. szám alatti irodában a Kósa Lajos Fidesz-alelnököt lejárató videofelvételt elkészítették. A kisfilmet nem sokkal a 2010-es választások előtt tették fel az internetre, és azon egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósát. Ám ugyanez a férfi később elismerte: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) emberei kényszerítették a szöveg felolvasására.

A Portik-cégnek egyébként számos internetes oldala van, például a Juj.hu, amely 2007-ben kirobbantotta a belügyminiszter és a rendőrségi felső vezetők bukásával végződő Zsanett-ügyet. A 2008-as Laborc–Portik-találkozókon Portik felajánlotta, hogy az érdekeltségébe tartozó internetes oldalakat is a baloldal szolgálatába állítja a következő választáson.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap azt mondta: várja, hogy kiderüljön, ki adott megbízást Laborc Sándornak, hogy „bűnözőkkel szűrje össze a levet”. Kövér László házelnök pedig nemzetbiztonsági szempontból az elmúlt húsz év morális mélypontjának nevezte a Laborc–Portik-ügyet.

Mint ismert, a Laborc–Portik-találkozókon készült hangfelvétel leirata a múlt héten került nyilvánosságra. Ebből kiderült: Portik felajánlotta a titkosszolgálat vezetőjének, hogy terhelő adatokat szerez vagy kreál jobboldali politikusokról. A Portik–Laborc-találkozókról készült hanganyagok minőségével ugyan gondjuk van az ellenzéki politikusoknak, de azt ők sem állítják, hogy a felvételeket manipulálták. Az egykori titokminiszter, Szilvásy György saját maga és Laborc felelősségét mentegette a találkozók megjelent leirataival kapcsolatban a Hír TV április 25-i Rájátszás című műsorában.

Pilhál Tamás

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.