Egyeztetés kezdődik a műemlék épületekről

Ma kezdődik az egyeztetés a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) a fel nem újított műemlék házak sorsának jogszabályi rendezéséről – közölte a Magyar Nemzettel Hassay Zsófia (Fidesz–KDNP), Terézváros polgármestere.

Magyar Nemzet
2013. 05. 13. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kármentés a cél, ugyanis az Andrássy út 25. szám alatti Drechsler-palota eladása csak az első volt a sorban, a szocialisták és egykori koalíciós partnereik még csak meg sem kísérelték belevenni az adásvételi szerződésekbe a felújítási kötelezettséget” – emlékeztetett a polgármester. A 220 millió forintért eladott palota vételárát a VI. kerület 1998 és 2002 közötti fideszes vezetése megduplázta, így a 2007-ben 7,5 milliárdért gazdát cserélt műemlék ingatlan és az önkormányzathoz befolyt vételár „csak” tizenhétszeres különbséget mutat.

A szocialisták ezután, 2002 és 2010 között szinte a teljes Andrássy utat kiárusították. A Fővárosi Törvényszéken az Andrássy út 47. szám alatti palota pályázaton kívüli, áron aluli eladása, hűtlen kezelés miatt zajlik a büntetőper, de a még idén egyesítendő eljárásokban csaknem száz ingatlan ügyében dönthetnek.

Szabó Zsolt

További részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.