időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Bezár a szegedi egyetemi épületek nagy része

NT
2013.07.23. 17:41

Augusztus 5-től 20-ig bezár a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) épületeinek nagy része, a szünettől az időjárás függvényében 80-120 millió forintos megtakarítást várnak.

Az egyetem dolgozóinak többsége ebben az időszakban veszi ki szabadságát – mondta a szóvivő. Az egységes szabadságolás az oktatás és az adminisztráció teljes körére kiterjed, így zárva lesznek a rektori és dékáni hivatalok és a könyvtárak, illetve a gazdasági és műszaki főigazgatóság is – közölte. Hozzátette: kivételt csupán a betegellátó intézmények és a kollégiumok jelentenek, ez utóbbiakat kereskedelmi szálláshelyként hasznosítja nyáron azt SZTE.

Az SZTE szenátusának döntése alapján 2013. december 22. és 2014. január 5. között is üzemszünet lesz az intézményben. Az egyetemi épületekben – nem veszélyeztetve a betegellátást és egyéb, folyamatosan elvégzendő feladatokat – a műszakilag megengedhető minimumra állítják az energiafelhasználást. Hasonló intézkedéssel mintegy 150 millió forintot sikerült megtakarítani a 2012–2013-as tanévben – tudatta a szóvivő.

A szenátus figyelembe vette, hogy hallgatók számára a nemzeti felsőoktatási törvény, illetve az SZTE tanulmányi és vizsgaszabályzata által előírt 14 hét szorgalmi időszak, 6 hét vizsgaidőszak, valamint egy utóvizsga hét maradéktalanul rendelkezésre álljon. A 2013–2014-es tanévben így nem lesz központilag elrendelt őszi és tavaszi szünet – közölte Újszászi Ilona.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.