Házi őrizet: nyomkövetőt kapnak az egykori főrendőrök

Házi őrizetbe került az a négy, egykori vezető beosztású rendőr, aki a tavaly nyáron nyilvánosságra került rendőrségi vesztegetési botrányban érintett.

MNO
2013. 08. 09. 9:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte: a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön másodfokon megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely meghosszabbította az előzetes letartóztatást. A táblabíróság mind a négy főtiszt esetében házi őrizetet rendelt el, hármuknak nyomkövető karperecet kell viselniük. Az ítélőtábla megállapította: fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de úgy ítélte meg, hogy a karperec alkalmazásával nincs szükség a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartására – ismertette Nagy Andrea.

A tavaly nyár elején nyilvánosságra került ügy háttere, hogy az egyik gyanúsított, V. László több budapesti éjszakai szórakozóhelye zavartalan működéséhez, illegális rendőri védelméhez, valamint azért, hogy a konkurens szórakozóhelyeken razziákat tartsanak – közvetítőn keresztül – rendőrtiszteket vesztegetett meg.

Az ügyben sajtóhírek szerint érintett K. Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi információs főosztály kiemelt ügyek osztályának felderítéssel foglalkozó egykori nyomozója és K. Tamás, a közrendvédelmi főosztály korábbi vezetője, továbbá G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője, valamint H. Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának volt vezetője is.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként. V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A fekete sereg vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban többet is elmondott.

 

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített.

 

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.