időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A balliberális oldal már a rasszizmust is beveti Baján

MNO
2013.10.11. 15:25

A Gyurcsány–Bajnai–Mesterházy-szövetség már a rasszizmust is bevetette a vasárnapi bajai választás előtt.

A nagyobbik kormánypárt emlékeztet: a területi választási bizottság csütörtökön helybenhagyta azt a döntést, amely szerint a baloldal különösen súlyos jogsértést és hazugságot követ el, amikor azt állítja, a Fidesz csalt az előző választáson. A párt azt írja: „a hatalomért vergődő, bukott baloldal azonban ma ennél is tovább ment, egy nyíltan rasszista, cigánygyűlölő játékot szerkesztett.

Az Index írta meg, hogy az önkormányzati kampány hajrájában bajai szavazószállító játékkal állt elő az Együtt 2014 a Facebook-oldalán, a portál cikkében a játékot úgy írja le, hogy „sötétbarna figurákat kell átkísérni az úton, az MSZP-s, E14-es, LMP-s pártlogós autók háromszor üthetnek el”. Az ellenzék szerint a Fidesz szervezetten utaztatta szavazni a tanyakörzet lakóit, erre akar utalni a játék.

A Fidesz szerint ezzel a baloldaliak átlépték a magyar belpolitika eddig soha át nem lépett határait. Azt írják, hogy mindeközben ugyanazok hergelik a bajaiakat, akik az Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobor ledöntését szervezték és a levágott fejét hurcolták Budapesten. Emlékeztetnek rá, hogy Bajnaiék kampányának egyik vezető embere SMS-ben azt írta Kocsis Máténak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának, hogy a kampányban valótlanságot állítanak a Fidesz jelöltjéről, hogy „ezek technikák. Ki kell próbálni mindent”. A közlemény azzal zárul, hogy a Fidesz szerint „a rasszizmus, az erőszak és a hazugság nem technikák, hanem a bukott baloldal gátlástalan aljassága, amelyből se a bajaik, se Magyarország nem kér többet”.

Mint arról október 10-én beszámoltunk, Bajnaiék stábjának egyik tagja SMS-ben ismerte el Kocsis Máténak, hogy a legvisszataszítóbb technikákat is bevetik a bajai kampányban. Bajnai Gordon pénteken a szolnoki bíróságon a Sukoró-ügyben tanúskodott, ahol egy rögtönzött sajtótájékoztatót követően sem lehetett megkérdezni tőle, hogy pártja tudatos döntése volt-e, hogy szándékosan választották a lejáratókampányt, valamint hogy gyerekeket is felhasználnak, és hogy erre lehet-e számítani az Együttől a 2014-es országgyűlési választások során.

Október 7-én Zsigó Róbert – aki egyben Baja polgármestere – azt mondta: „a baloldal ocsmány akciójának egyik főszervezője riogatja az embereket”, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös önkormányzatiképviselő-jelöltjének kampányfőnöke, Sztáronszky Ferenc ugyanis a Magyar Szolidaritás Mozgalom néhány nappal ezelőtti budapesti tüntetésén – a felvételek szerint – „büszkén hordozgatta” az Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló hungarocell bábu levágott fejét.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a DK közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben, mert kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. A megismételt szavazás vasárnap lesz.

A Fidesz korábbi közleménye szerint a bajai választási vereség után elérkezett az idő arra, hogy a baloldal magyarázkodás helyett levonja az eset tanulságát. Úgy vélik, a nyilvánosságra került bírósági jegyzőkönyv pont azt igazolja, hogy a baloldal követett el törvénysértést.

A választási csalással való baloldali riogatás nem újdonság. Már a nyár derekán megpróbálták előre felelőssé tenni a határon túli magyarokat azért, ha elvesztik 2014-es a választásokat. Abban az esetben, ha a mostani kormánypártok győznek, akkor nemzetközi botrányt igyekeznek gerjeszteni – mondták a Magyar Nemzet által megkérdezett politológusok.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.