„Pénzéhes hivatalnokok próbáltak meg maszekolni”

A Vidékfejlesztési Minisztérium érdeme az MVH-nál történt problémák, visszaélésgyanús esetek feltárása.

WA
2013. 10. 18. 21:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján így reagált a szocialisták azzal kapcsolatos bírálataira, hogy előzetes letartóztatásba helyezték az MVH vezető beosztású dolgozóját és három társát európai uniós támogatásokkal való visszaélések miatt. Az ügynek nincs politikai szála – hangsúlyozta –, „pénzéhes hivatalnokok próbáltak meg maszekolni”. A szóvivő azt mondta: ha bebizonyosodik, hogy a hivatali dolgozók megpróbálták becsapni az államot, komoly büntetéssel kell számolniuk, hiszen költségvetési csalás bűntettének kísérlete, valamint hivatali visszaélés bűntettének gyanúja merül fel esetükben.

Emlékeztetett a vidékfejlesztési miniszter szavaira, vagyis: „sikerült megvédeni a gazdák pénzét, a tolvajokat elkapták, és rács mögé kerülnek”.

„Nem emlékszem olyan esetre, amikor a szocialisták kormányzása idején az aktuális minisztérium vezetése kezdeményezett volna vagy derített volna fel hasonló ügyeket. Ez erősíti a gyanút, hogy az ő időszakukban inkább az eltussolás lehetett a fő módszer” – jegyezte meg.

Arra a hírre reagálva, miszerint egy sárvári fideszes önkormányzati képviselő is érintett, azt mondta: a képviselő jogi lépéseket fog tenni az ügyben, mivel álláspontja szerint valótlan állításokkal jöttek elő az ügyében. Közölte ugyanakkor: a Fidesz véleménye markáns azzal kapcsolatban, hogy ha valakiről kiderül, hogy bűncselekményt követett el, annak sem a párt kötelékében, sem a közéletben nincs helye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.