Mesterházy és a kötél: tagadnak, terelnek és fenyegetnek

Tagadnak, terelnek és fenyegetnek a szocialista politikusok.

MNO
2014. 01. 28. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagadtak, tereltek, majd pedig mindenkit fenyegetnek az MSZP politikusai, miután Mesterházy Attila egyértelműen lebukott, hogy semmiképpen nem hallhatta a börtön szót a szocialisták szombati kampányrendezvényén. Harangozó Tamás, a szocialisták alelnöke szó szerint azt mondta: „darabra mindenkit beperelünk”.

Mint azt korábban megírtuk. Mesterházy vasárnap este kijelentette: nem kötelet, hanem börtönt hallott, amikor Mészáros Lőrincről beszélt. A baloldali összeborulás miniszterelnök-jelöltje egyébként nem határolódott el a kijelentéstől, sőt átvette a bekiabáló ötletét.

A Hír Televízió és a köztévé által készített felvétel egyértelműen bizonyította, hogy nem igaz Mesterházy azon védekezése, amelyet az ATV Szabad szemmel című műsorában adott elő, miszerint hogy ő „börtönt” hallott a „kötelet” helyett, mert egyértelmű, hogy aki ott volt a rendezvényen, jól kivehetően kellett, hogy hallja a bekiabálást, nem lehetett azt félrehallani, ahogyan most azt Mesterházy próbálja magyarázni, ráadásul több újságíró is megerősítette, hogy „kötelet” bekiabálás hangzott el a helyszínen.

Hétfőn perrel fenyegetett az MSZP, miután a Hír Televízió bemutatta, hogy a szombati nagygyűlésen kötelet követeltek a szocialista szimpatizánsok a jobboldali gazdasági kör tagjainak. A Hír TV-nek arra a kérdésére, hogy nem kellene-e az MSZP-nek bocsánatot kérnie a szombati bekiabálás miatt, Harangozó Tamás, az MSZP alelnöke szó szerint azt felelte: „Ajánlom figyelmébe minden médiamunkatársnak, hogy aki ezt tényként állítja, amit ma a Magyar Nemzet is megtett, és akiktől ezért ma jogi úton fogunk elégtételt követelni, darabra mindenkit beperelünk.”

Az összeborulás megannyi prominense az első sorokból hallgatta az elhangzottakat, de a Facebookon és a blogokon annyira aktív „demokratikus ellenzék” körében általános volt az eseményeket követően a hallgatás két bejegyzést leszámítva: Szabó Tímea, az Együtt–PM Szövetségből azzal állt elő, hogy – szó szerint – „Na, most én ott ültem, és egyértelműen hallottam, hogy »börtönt« kiabáltak be. Ez a legalja Fidesz-kommunikáció semmilyen hazugságtól nem riad vissza.”

Ennek ellentmond a másik megnyilvánulás, ami Török Zsolt eltávolított MSZP-szóvivőhöz kötődik. Ő a mosdatás helyett egy másik „megoldást” választott: „A bekiabáló lehet, hogy egy Hír TV-s volt? Vagy csak rájátszottak egy hangot az ottani felvételre?” Török Zsolt megnyilvánulásának különös pikantériát ad, hogy a bajai hamis videó körüli botrányban napokig hazudozott, pártszóvivőként pedig csak sokkal később, a napokban kötöttek a talpára útilaput. A videóbotránnyal kapcsolatban is máig sok a megválaszolatlan kérdés.

Számos portál kommentelői kíváncsian várták, hogy Kálmán Olga műsorában szóba kerül-e az eset, de nekik csalódniuk kellett: egyetlen prominens szocialista politikusnak sem kellett szembesülnie az ATV műsorvezetőjének  kemény kérdéséivel hétfőn este, ami annak fényében is érdekes, hogy a párt mégicsak egy kampánynyitó nagygyűlést tartott szombaton. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt követően a televízió Újságíróklubja (Avar János, Mészáros Tamás, Bolgár György, Németh Péter) ezzel kezdte az elmúlt hét történéseinek az elemzését.

A Fidesz bocsánatkérést vár Mesterházy Attilától. Ezt Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója mondta hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. A politikus úgy fogalmazott: „ha valaki kötelet ajánl politikai ellenfeleinek, akkor azt egy miniszterelnök-jelöltnek kötelessége visszautasítani és nem jóváhagyólag egyetérteni vele”. Azt gondolom, hogy ez alkalmassági kérdés – tette hozzá.

Kocsis Máté közölte, azt kérik az MSZP elnökétől ismerje be, mi történt; mindenki számára hallható bekiabálásokat ne próbáljon meg cáfolni, és kérjen bocsánatot minden jóérzésű magyar embertől, kérjen bocsánatot ezért a kijelentésért annak ellenére is, hogy nem ő mondta.

A következő ciklus egyik legfontosabb kormányzati feladata a monopolhelyzetben lévő közszolgáltatók nonprofittá tétele, ezt azonban olyan kabinettől nem várhatják az emberek, mely „balra kanyarodva visszafordul” – jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára hétfőn, a Fidesz kiskőrösi rezsifórumán.

Völner Pál a Petőfi Sándor Művelődési Központ nagytermében mintegy 200 érdeklődő előtt arról beszélt: az Orbán-kormány 2010 óta sikeresen orvosolta az előző baloldali kabinetek téves gazdaságpolitikájának következményeit. Példaként említette a munkahelyek védelmében és gyarapításában, a költségvetés rendbetételében, az önkormányzati adósságterhek átvállalásában, valamint az oktatás és egészségügy átalakításában elért eredményeket.

Mára nem csak talpra állították az országot, de megteremtették a további növekedés feltételeit is – tette hozzá, jelezve: a Fidesz–KDNP által megoldott problémákat a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon nevével fémjelzett időszakban a baloldal valószínűleg azért nem számolta fel, mert „nem értenek hozzá”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.