PM: kampánypénzek hiteltörlesztésre?

Elismerte Dorosz Dávid, hogy van hitelük, ám nem hitelintézetnek tartoznak, hanem állítása szerint saját párttagjaiktól kaptak kölcsönt.

2014. 04. 30. 3:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerte Dorosz Dávid, a Párbeszéd Magyarországért (PM) pártigazgatója, hogy van hitelük, ám nem hitelintézetnek tartoznak, hanem állítása szerint saját párttagjaiktól kaptak kölcsönt. Ugyanakkor közölte: ezt nem törlesztették az állami kampánytámogatásból.

A pártigazgató kérésére lapunk e-mailben is feltette kérdéseit – milyen célra, mekkora összegű hitelt kaptak stb. –, amelyekre végül nem kaptunk választ. Lapunk előzőleg úgy értesült, hogy a PM-ben jelenleg „verejtékes munkával” próbálják „lepapírozni” az állami kampánytámogatásból a hitelek törlesztésére fordított kiadásokat, mivel a jogerőssé vált választási eredmények alapján két hét múlva kell benyújtani az államkincstárhoz az elszámolásokat. Úgy tudjuk, Bajnai Gordon pártszövetségében feszült a hangulat, mivel az Együtt – a Korszakváltók pártja is csak most, a közelgő elszámolás idején szerzett tudomást a PM húzásáról.

Szigetvári Viktor lapunkkal közölte, nem tud arról, hogy a PM az állami kampánytámogatásból saját hiteleinek törlesztésére is fordított volna, így a szövetségben nincs is feszültség emiatt. Az Együtt – a Korszakváltók társelnöke szerint jelöltjei kampányköltségeinek kilencven százalékával a PM már el is számolt.

A pártokat terhelő adósságok, hitelek ügye a közelmúltban került előtérbe, miután kiderült, az MSZP nagyságrendileg kétmilliárd forintos tartozást halmozott fel 2010 óta. Veres Gábor, a párt szóvivője korábban úgy nyilatkozott, „túlélik a következő négy évet”, ám azt elismerte, leépítésre kényszerültek, mintegy félszáz főtől kellett megválniuk, mára 26-an dolgoznak főállásban adminisztratív területen. Érdekes, hogy a kétmilliárdos tartozás kitudódásakor lapunk kereste az Együtt–PM szövetséget is, ahol csak az Együtt – a Korszakváltókra vonatkozóan közölték, hogy nincsen semmiféle hiteltartozásuk.

További részleteket a Magyar Nemzet szerdai számában talál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.