Bajnai Orbán fejét rúgja, és örül neki

A Facebookon büszkélkedett Bajnai Gordon egy olyan összeállítással, ahol messzire rúgja a kormányfő fejét.

MNO
2014. 05. 19. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc hónap sem telt el a botrányos Orbán-bábu Clark Ádám téri ledöntése óta, Bajnai Gordon máris újra botrányba keveri magát: a Facebookon osztott meg egy viccesnek szánt internetes mémekből készült összeállítást.

A volt kormányfő az Apokgif kampányelemek címmel egy blogon megjelentetett posztot a „Csodálatos válogatás” jelzővel illeti; a legyártott animációk között van delfinekkel lubickolós Bajnai, kismacskát fellökő vetődés és a fény sebességével száguldozó öltönyös Bajnai Gordon is, de némi bemelegítés után két merészebb alkotás jön: az egyiken az üldögélő Orbán Viktor fölött lebegő Szent Koronát nemes egyszerűséggel földre taszítja, a másikon a kapuskirúgás momentumánál a labda nem más, mint a regnáló miniszterelnök feje.

Tavaly októberben nyílt levélben szólította fel bocsánatkérésre Bajnai Gordont, az Együtt–PM Szövetség vezetőjét és a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetőit a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a Szolidaritás szeptember végi demonstrációján történtek miatt.

Bajnai világától úgy látszik tehát, nem idegen a fejek rugdosása – különösen Orbán Viktoré nem. Mint ismert, a baloldali agresszív utcai politizálás zászlóshajója, a Szolidaritás egy 2013 szeptemberi tüntetésen – amelyen Bajnai Gordon is felszólalt – egy felállított hungarocell Orbán-bábut döntöttek le, a téren bucskázó Orbán-fejbe pedig a hangulatfelelős Dopeman (Pityinger László rapper) életerőset rúgott, épp olyat, mint a mostani videón Orbán fejébe a magát válságkezelő miniszterelnökként beállító Bajnai. (Dopeman ekkor rappelte el b...megekkel megspékelt Himnusz-átiratát is.)

Ismert, a Clark Ádám téri botrányos cselekménytől nagy nehezen elhatárolódott jószerével a teljes magyar baloldal – maga Bajnai a Szolidaritást vezető Kónya Péterrel ellentétben azt állította, ő nem is tudta, hogy lesz bábudöntés, és bár az ő ízlésén nem ment túl az, hívei között igen nagy megütközést keltettek a történtek. A rendőrség október 31-én eljárást is indított a Szolidaritás második születésnapját ünneplő események botrányos történései miatt. A gyanúsítottat decemberben hallgatták ki. A KDNP akkor úgy foglalt állást: a bábudöntés és fejrugdosás gyilkosságra uszíthatnak.

Az összeállítás egyébként még azzal is élcelődik, hogy az egyik utolsó mémben fejbe rúgott szőke riporternőt akár Selmeczi Gabriella is alakíthatná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.