Bajnaiékon bukhat Hunvald jelöltsége

Várhatóan még a baloldali pártok sem állnak be Hunvald György mögé.

Katona Mariann
2014. 06. 13. 4:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetvári Viktor, az Együtt–PM társelnöke tegnap a Magyar Nemzet megkeresésére azt mondta, személyes véleménye szerint nem fogják támogatni Hunvaldot akkor sem, ha néhány héten belül a Kúria felmentő ítéletet hoz az ügyében. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője még korainak nevezte a Hunvald indulásával kapcsolatos kérdést. Információink szerint a szocialisták csak akkor állnának be mögé, ha az egykori polgármester élvezné a többi baloldali párt támogatását is.

Ismeretes, Hunvald György 2002-től volt Erzsébetváros szocialista polgármestere, a bíróság azonban első- és másodfokon is másfél év börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés, hivatali visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt.

A Kúria, mint a legfőbb bírói fórum, néhány héten belül hozza meg a jogerős döntést az ügyében.

Lapunk megírta, a VII. kerületben látványosan igyekeznek ismét a helyi hatalom közelébe kerülni a 2002 és 2010 közötti, korrupciós ügyek sorával megvádolt MSZP– SZDSZ-vezetés alatt tisztséget betöltők. Molnár István, aki akkoriban a kerületi SZDSZ-t vezette – a birtokunkba került dokumentumok szerint – most a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt tárgyalója és Hunvald egykori szocialista helyettesét, Devosa Gábort ajánlotta polgármesterjelöltnek.

– A magam részéről minden megoldásra nyitott vagyok, hogy október 5. után közösen és ismételten mi vezessük a kerületet – írta az MSZP helyi elnökének. Szigetvári lapunknak elismerte, Molnárt meghatalmazták az Együtt képviseletére, ám szerinte egyelőre csak beszélgetések zajlanak, hivatalos tárgyalások még nincsenek. Jelöltjük pedig – állítja – nincs.

A teljes cikk a Magyar Nemzet pénteki lapszámában olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.