Szocialista mutyik Nyíregyházán?

Polgári pert indított az egykor KISZ-táborból lett Sóstó Hotel bérleti szerződésének semmissé nyilvánításáért az Esélyt az Ifjúságnak Alapítvány.

2014. 06. 04. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magánokirat-hamisítás gyanújával indult nyomozás a Sóstó Hotel ingatlanának bérbeadása ügyében 2012-ben. Eddig két gyanúsított került képbe, ám néhány hete a nyíregyházi rendőrkapitányság úgy ítélte meg, hogy indokolt lenne a mentelmi joggal rendelkező Tukacs István meggyanúsítása is, ezért az ügyet áthelyezte a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Ennek kapcsán Nagy Andrea szóvivő közölte, eddig nem kezdeményezték Tukacs István mentelmi jogának felfüggesztését, így gyanúsítotti kihallgatás sem történt.

Az ingatlan bérleti szerződését Kozma Péter szerint anélkül hosszabbították meg botrányosan alacsony, mindössze alig több mint százezer forintos havi bérleti díj mellett 2008-ban tíz évvel, hogy erről a tulajdonosok döntési szervei, vagyis az alapítvány kuratóriuma és a nyíregyházi közgyűlés határozatot hozott volna. A bérbe vevő társaságban egy időben tulajdonos volt Csabai Lászlóné korábbi nyíregyházi polgármester kabinetfőnökének férje is. Kovács Ferenc polgármester az ügylet kapcsán közölte: a közvéleménynek meg kell tudnia, mi történt a közvagyonnal, mi a felelőssége ebben azoknak, akik városvezetőként, kuratóriumi elnökként eljártak, a testületek megkérdezése nélkül önkényesen döntéseket hoztak.

– Minden szocialista mutyinak utánajárunk – hangsúlyozta.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szerdai számában találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.