Visszatérnének Hunvald emberei

A korrupciós ügyekbe keveredett politikus igyekszik visszaszivárogni a kerület vezetésébe.

Katona–Török
2014. 06. 12. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fővárosi szinten ugyan nincs hivatalos egyeztetés a baloldali pártok között az őszi önkormányzati választásokon való indulásról, a kerületekben azonban már egy ideje folynak a tárgyalások. A Magyar Nemzet információi szerint Erzsébetvárosban ennek apropóján igyekeznek ismét a helyi hatalom közelébe kerülni a 2002 és 2010 közötti, korrupciós ügyek sorával megvádolt MSZP–SZDSZ-vezetés alatt – Hunvald György polgármestersége idején – különféle tisztséget betöltők. A lapunk birtokába került dokumentumok szerint az egyik fő tárgyaló Molnár István, aki akkoriban a kerületi SZDSZ-t vezette, többen a nem jogerősen nyolc és fél évre ítélt Gál György szintén SZDSZ-es volt gazdasági bizottsági elnök bizalmasának tartják. Molnár most az Együtt–PM meghatalmazottja, Szigetvári Viktor és Juhász Péter társelnök is hozzájárult, hogy a pártszervezet nevében egyeztessen.

Egy másik dokumentum arról árulkodik, hogy Molnár a kerületben Devosa Gábort javasolta polgármesterjelöltnek. Devosa neve sem ismeretlen, Hunvald MSZP-s helyettese volt korábban. – A magam részéről minden megoldásra nyitott vagyok, hogy október 5. után közösen és ismételten mi vezessük a kerületet – írta az MSZP helyi elnökének, Kiss Pál Tibornak. Forrásaink szerint azonban az Együtt–PM vezetése – Molnár javaslatával szemben – valójában Pápa Leventét, a pártszövetség gazdaságpolitikusát látná szívesen polgármesteri indulóként.
Úgy tudjuk, mindeközben a több bűncselekménnyel is megvádolt egykori polgármester, Hunvald György is igyekszik visszatérni a kerületi életbe. Információink szerint már az országgyűlési választások előtt is besegített a baloldali pártok közös jelöltjeként induló DK-s Oláh Lajos kampányába. Hunvald jelenleg a Kúria heteken belül esedékes döntésére vár, miután az első- és másodfokú bíróság is másfél év börtönbüntetésre ítélte más mellett hivatali visszaélés miatt. Szocialista forrásaink szerint kedvező ítélet esetén az MSZP csak akkor állna be mögé, ha a többi párt is elfogadja személyét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.