Nem vették napirendre Kovács Béla mentelmi ügyét

A kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztése nem kerül napirendre az EP jogi bizottságának nyitóülésén.

MN
2014. 08. 27. 2:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretes, tíz nappal a magyarországi európai parlamenti (EP-) választások előtt vált ismertté, hogy Polt Péter legfőbb ügyész május 12-én diplomáciai úton fordult az EP-elnöki teendőket ellátó Martin Schulzhoz, indítványozva, hogy az EP függessze fel Kovács Béla mentelmi jogát. A jobbikos EP-képviselő ellen ugyanis az Alkotmányvédelmi Hivatal kémkedés gyanúja miatt tett korábban feljelentést.

Kovács Béla sajtótájékoztatón utasította vissza a vádakat és nyomatékosította, hogy soha nem volt sem magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működött velük együtt, és megkeresés sem érkezett hozzá tőlük.

Részletek a szerdai Magyar Nemzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.